Hideaki Shirayanagi
+2
Mishkenzie
MasterTonq
6 posters
Strana 1 z 1
Hideaki Shirayanagi
Základní informace
Profese/Lokalita/Frakce: Shinigami, Soul Society, Gotei 13
Divize: Sedmá(???, nanabantai)
Hodnost: Důstojník
Věk/Narozeniny: 78 let/ 5th july
Charakteristika
Backstory: Hideaki se objevil v Rukongaii přesně před 78 lety a narodil se do rodiny, která by se dala považovat za velkou. Spolu s ním vychovávali jeho rodiče ještě jeho dva bratry a sestřenici. Jeho mladí nebylo nijak zajímavé, rodina byla ráda, že byla schopna přežívat a zároveň neživořit, což se odráželo v Hideakiho charakteru. Toužil mít něco víc, než jednu krabičku s rýží k obědu a večeři. Jeho cíl se začal formovat, když v Rukongaii byla vedena velká razie a on poprvé viděl shinigami. Fascinovala ho soudružnost a sebejistota, s kterou vystupovala skupinka shinigami pročesávající Rukongai. Od té doby netoužil po ničem jiném než po tom, aby uspěl v přijímacích zkouškách na akademii shinigami. Nemohl si dovolit knihy, z kterých by něco vyčetl a něco jako zaplacení soukromého tréningu nepadalo v úvahu, takže jeho jediná příprava spočívala v šermování klackem proti imaginárnímu nepříteli, nebo partě děcek, která mu přišla otravná. Štěstěna stála při něm a on se nakonec na akademii dostal - z přijímaného počtu shinigami, on byl těsně poslední, což se nikdy nedozvěděl.
Na akademii vystupoval jako nadprůměrný student, jež převyšovat ostatní v oblasti bakudo a v šermu. Zádrhel nastal u psychologických zkoušek, které odhalily, že Hideaki má sklon k extrémismu a k extrémistickým řešením, což bylo v rozporu s jeho chováním, jelikož byl znám tím, že plní rozkazy bez ptaní. K těmto zkouškám byl ještě poslán několikrát během působení na akademii, avšak jeho sklony k hraničnímu chování vyplývaly pouze z nepřímých důkazů jako výsledky testovacích otázek. Tyto problémy se nakonec nestaly překážkou a on se poslední rok na akademii mohl vydat do reálného světa, kde dokončil svůj výcvik úspěšnou aplikací dovedností. Když už bylo jasné, že úspěšně dokončí akademii, vstoupilo do jeho života neštěstí. Byl mu zaslán dopis, ve kterém byla popsána náhlá smrt jeho rodičů a zároveň zmizení jeho bratrů. Jediný za kým se mohl vydat byla jeho sestřenice, která mu vypověděla, že nejspíš nešlo o pouhou náhodu, ale že jeho rodiče se rozhodli za velké peníze podstoupit experiment pořádaný skupinou shinigami. Všechny tyto aspekty budily v Hideakim pocit, že se jednalo o něco nelegálního, zajímalo ho také zmizení jeho bratrů, kteří se podle slov jeho sestřenice jednoho dne nevrátili zpět domu.
Po dokončení akademie se rozhodl, že kmenově vstoupí do služeb sedmé divize, která neměla žádné speciální zaměření, ale postrádala velký počet členů a slušný plat. Zároveň, jelikož neměl shikai, ani žádné doporučení, se jako pouhý člen stal stráží, která měla nastarost centrálu a různé hlídky po důležitých místech v Seireitei. Později se přihlásil a vykonával službu se skupinou, která sloužila jako předvolávací eskorta. Po sedmi letech ve službě, kdy jeho život stagnoval a on neustále žil v pocitu neúplnosti, se přihlásil do skupiny, která pro změnu měla na starost čištění hollow v reálném světě. Kdykoliv a kdekoliv museli být připravení zasáhnout a Hideakiho, který měl doposud maximálně zkušenosti s doprovázením různých vězňů, se stával řádný shinigami. Zhruba rok po jeho aktivní službě se rozhodl změnit teritorium a vyzkoušet si tajemné Hueco Mundo, kde spíše než aktivní zásahy byla potřeba důležitá špionáž.
Po těchto důležitých misích v reálném světě a Hueco Mundo se vrátil zpět do Soul Society, kde si za ušetřené peníze za posledních deset let zaplatit velmi známého a zkušeného shinigami, aby vedl jeho tréning. Cíl byl předem jasný - otevření jeho shikaie pro něj představovalo nutnou podmínku pro to, aby se při příštích misích, ať už v Hueco Mundo, nebo v reálné světě účastnil jako velitel. Bohužel i přes velice vytrvalý a tvrdý tréning se spoustou rad a nových znalostí, se nepodařilo Hideakimu otevřít svůj shikai. V jeho vnitřním světě se však několikrát potkal se svým duchem a čím dál tím lépe se mu dařilo navázat kontakt. Pro něj samotného byl nový samotný jeho vnitřní svět. Byl velmi překvapen, že vždy když se ponoří do sebe, ocitne se uprostřed obrovského jezera, které je obklíčeno spoustou skal s vodopády. Připadal si tam vždy jako na dovolené, jako někde, kde by spíš než trénování měl odpočívat, což mu připadalo skvělé. Po tréningu se vždy ještě vracel zpět do Rukongai, kde hledal nějaké informace o lidech, kteří se před lety nechávali zlákat na experiment prováděný skupinou shinigami, bohužel bez úspěchu.
Jedenáct let po incidentu se ocitl v chvilkové propasti, kdy si nebyl jistý, jestli má utratit další obrovské peníze za řízený tréning, či se má vrátit zpět jako pouhý pěšák do jednotek rychlého nasazení pro reálný svět. Nakonec se rozhodl, že se připojí zpět ke svým bratrům a pokusí se zvládnout shikai sám. Ostatně nebyl důvod pro další pomoc, sám cítil, že čím dal tím lépe rozumí sám sobě a že začíná přicházet na způsob, jak komunikovat pravidelně se svým zanpakuto. Mise v reálném světě šly v pořádku ještě další rok, pak celý svět shinigami zasáhla válka s odtrženou skupinou Reimei. Skupiny z reálného světa byly povolány zpět a zařazeny zpět pod přísné velení. Když válka začala nebylo Hideakimu jasné proti komu vlastně bojují. Když zjistil, že jeho nepřátelé jsou shinigami stejně jako on, byl mírně šokován. Velice ho zajímalo, jaké důvody vedou stejnou skupinu shinigami bojovat proti Gotei 13. Přes všechno co ho zajímalo se však povinnostem nevyhnul a spolu se sedmou divizí začal bojovat ve mnoha bitvách. Přestože byl vcelku neznámým člověkem, během několika málo dní se vypracoval na jednoho z nejvíce výrazných a přestože neměl shikai, byla mu svěřena skupinka lidí, kterou vedl. Nutno podotknout, že přestože šlo o jeho první velení, vedl si brilantně a vše završil několika heroickými činy.
Po porážce Reimei mu bylo odměnou jeho shikai. Necelých pět měsíců po konečné bitvě byl konečně schopný uvolnit svojí zanpakuto, což vzhledem k jeho předchozím činům znamenalo jistou vstupenku do důstojnického klubu sedmé divize. Jeho vnitřní svět vzkvétal - skály po kterých původně stékaly prameny vody byly nyní porostlé rozličnými stromy a květinami, které spolu s nádhernou vůni tvořily ideální místo pro Hideakiho. Co se týkalo jeho kariérního postupu, tak se v sedmé divizi vyšplhal mezi ty lepší, jako někdo, kdo vlastní shikai měl právo vstoupit do důstojnického klubu, ve kterém se však velmi rychle rozneslo, že Hideaki je velmi ctižádostivý a ambiciózní. To mělo za následek různé posměšky, ale také se zvýšila pozornost jednotlivých důstojníků, kteří si víc začali hlídat svá vyhřátá místa.
Vlastnosti: Zcela bez výčitek lze říct, že je ambiciózní a nebojí se to dávat najevo.Je také celkem sebevědomí a neshází mu při práci svědomitost a preciznost. Dokáže být velmi asertivní a zároveň o sobě ví, že je vztahovačný, obzvlášť pokud se jedná o věci, které se týkají přímo jeho osoby. Dřív byl velmi přátelský a obětavý, dnes necítí žádnou potřebu se obětovat pro chátru, která nepracuje jak má. Dalo by se také říci, že už není tak nervózní jako býval. Valka a různé mise v něm probudily spíše chladnokrevnost.
A další věci: Je velmi dobrý filosof a celkově má rád filosfii jako vědu. Ve volném času čte spoustu knih od různých spisovatelů a čas od času se věnuje poezii. Dokáže velmi dobře malovat a kreslit, i když o sobě tvrdí, že je spíš amatér, jeho kresby vypadají realisticky. Moc nemusí suché dny plné slunce a vždy má po ruce nějaký kapesníček.
A další další věci: Je zvyklý jíst sám od doby, kdy se zbavil svých soků v důstojnickém sboru. Celkově má rád soukromí a zvykl si i velmi pravidelně meditovat a to hlavně o všedních věcech. Bývá pravidlem, že důležitý rozhodnutí jsou pro něj vykonavatelná v řádech dnů, protože i o nich medituje. Jeho oblíbená barva je světle modrá a nápoj pije jedině studený.
Zanpakuto
Jméno:Aoi hōseki (青い宝石) - modrý klenot
Podstata - čistě živelná, elementární, voda
Vyvolávací příkaz: Třpiť se, Aoi hōseki.
Bez vyvolání vypadá jako normální katana s modrým jílcem. Na světle je však vidět, že i ostří je mírně namodralé a velice se leskne. Ve světle měsíce vypadá čepel jako by byla tvořená tísíce kapkami rosy, které se formují do tvaru čepele. Co se týče parametrických vlastností, je katana úměrná vzrůstu svého nositele(prostě je tak dlouhá, aby s ní bezproblémů zacházel) a není nikterak odlišná od většiny.
Po vyvolání přechází zanpakuto do svého stádia shikai. Vyvolání provází vyvolávací fáze, tudíž zanpakuto není možné uvolnit ihned a chvíli trvá, než nebude podoby shikaie a její schopnosti je možné používat. Za shinigamim se začnou tvořit tři kruhy, kdy každý má průmer zhruba jeden metr, které jsou každý podobné jasnému měsíci. Z těchto kruhů začne proudit voda, která zahalí zem v okruhu nejbližších dvaceti metrů a vytvořím tím vodní plochu, která není nikterak hluboká. Fyzická podoba zanpakuto vypadá jako na obrázku.
Schopností modrého klenotu je změna fází tekutiny - po dotyku katany s tekutinou je schopný shinigami přeměnit tekutinu na kapalný/tuhý/plynný stav. Může se tak například velmi snadno stát, že pokud protivníkovu roku pokrývá kapalina, je Hideaki ji schopný přeměnit na led a tím ochromit nepřítele. Stejně tak je schopný vyvolanou kapalinu přeměnit na spoustu horké páry, která sníží viditelnost v okolí jeho přítomnosti.
Shikai momentálně nedokáže pracovat s mnoha jinými tekutinami, než je přímo voda, což je jedna z momentálních slabin. Také nedokáže manipulovat s velkým množstvím a schopnost je tak velmi limitovaná. Další limit je počet vyvolání, Hideaki i přestože velmi trénuje, tak při každém dalším vyvolání mizí jeden jeho měsíc a tím i množství vody, které přivolá.
Techniky: Suijinheki (Vodní stěna)
Hideaki je schopný z vody, kterou přivolal vytvořit vodní stěnu kruhového tvaru, která je tvořena rychle proudící vodou a chrání jeho a kohokoliv v jeho kruhu před vnějšími útoky.
Mizubunshin (Vodní klon)
Velice snadná technika. Na místě, kde stál Hideaki se vytvoří jeho klon z vody, kterou Hideaki přivolal. On sám se pak pod vodou přemístí na jiné místo, které je pokryto jeho vodou. Mizubunshin setrvává tak dlouho, dokud není zraněn, ale obyčejné kopance a mlácení ho neporazí.
Schopnosti:
Zanpakutou: 7 - velmi silný v šermu a v meditaci se svou zanpakuto
Bakudo:7 - chce být mistr v poutacím kido
Hado: 4 - je schopný vyvinout úsilí, které nepřítele může zranit
Shunpo: 7 - i přestože si nikdy nepřál být extra rychlý, jeho pohyby jsou překvapivé a nečekané
Léčení:0 - bohužel, disciplína, které se nevěnuje
Charakter jsem psal v době, kdy sedmá divize neměla kapitána.
Obrázek zanpakuto v shikai
Hideaki Shirayanagi
Naposledy upravil MasterTonq dne Wed Mar 25, 2015 8:30 am, celkově upraveno 3 krát
MasterTonq- Počet příspěvků : 20
Datum registrace : 28. 02. 15
Re: Hideaki Shirayanagi
Ahoj, vítám tě tady u nás. Postava se mi líbí. Vodní zanpakuto se sem hodí . Jinak co se týká historie, projel jsem ji jen zběžně. Pár bodů se mi tam líbilo. Ale já tady nejsem od schvalování postav. Každopádně, co se týká podkapitánství, musím ho zamítnout. Já jsem toho názoru že k nějakým vyšším postům se člověk musí tak nějak dopracovat. Takže se omlouvám, hlavně proto, že budeš mít práci s přepisováním historie
Mishkenzie- Kapitán 7. divize
- Počet příspěvků : 1534
Datum registrace : 24. 10. 10
Věk : 28
Děkuji, ale je trochu smutné, že gm mi to povolili, pak si se tu znenadání objevil ty z ničehonic, ani jsem neviděl zkoušku nic, tak nevím co si mám myslet. Taky mě celkem mrzí, že už tu mám týden postavu a nikdo ještě nic nenapsal. Chtěl jsem hrát.
To že sem nikdo nic nenapsal bylo zapříčiněno nedorozuměním . GM mysleli, že napíši já a já jsem naopak myslel že napíši oni. A co se týká schválení. Nawaki ti napsal do sedmé, že přihlášku probere s ostatníma, nic o schválení jsem neviděl. Každopádně do sedmé tě jako člena příjmu rád.
Psal mi pm za všechny adminy.
Situace je taková, že od té doby se vrátil kapitán 7. divize. Chtěli jsme podpořit 7. divizi co byla prázdná. Když je ale kapitán, tak o svém podkapitánovi rozhoduje on(a)
Nawaki- Kapitán 10. divize
- Počet příspěvků : 3511
Datum registrace : 13. 06. 10
Věk : 36
Upřímně doufám, že tě to neodradí od hraní... sedmička potřebuje nové lidi jako sůl a pozice všech důstojníků jsou pořád prázdné, takže stále můžeš kapitánovi ve hře dokázat, že na to máš
Lus- Člen 8. Divize
- Počet příspěvků : 1093
Datum registrace : 07. 07. 10
Věk : 30
Trochu mě mrzí, že jsme si s tím dal takovou práci a pak se tady ze dne na den objeví kapitán a já to musím přepsat. Ještě ani nevím jak.
Já chápu, že je to na jednu stranu nehezké, ale jak řekla Lus, stále máš možnost dokázat to herně, což je možná i zajímavější cesta ne? . Taky chápu jakou práci sis s postavou dal. Doufám tedy, že tě to tedy neodradí a brzy začneš hrát za postavu z řad sedmé divize, kterou bych tam rád měl už jen kvůli těm dlouhým vlasům s Hikakem by si v tomhle ohledu rozuměli .
edited
Jen si změň v tý hodnosti toho podkapitána a jinak OK.
passionpower- Kapitán 2. divize
- Počet příspěvků : 2795
Datum registrace : 12. 09. 11
Nemohli by se i ostatní gm vyjádřit? Rád bych hrál
Ještě máš slovo podkapitán ve vlastnostech, ale jinak je to v pořádku. Tvé reiatsu pro začátek je 140.
Yuki-onna- Kapitán 10. divize
- Počet příspěvků : 1229
Datum registrace : 17. 09. 10
opraveno
Strana 1 z 1
Povolení tohoto fóra: